רשימת העסקים המלאה
לוח אירועים:
<< יוני 2017  >>
א ב ג ד ה ו ש
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
אירועים קרובים:
מפת התמצאות:
הדפס
שלח לחבר
עת המסיק בכליל
עת המסיק בכליל כבר כאן! וברחבי כליל בין מטעי הזיתים ניתן למצוא מוסקים רבים וכפי שאמרה דבורה, מהותיקות שבמוסקים: "כל שנה, אני עוצרת הכל ובאה למסוק". אז למה דווקא עכשיו ומה המשמעות של המסיק בכליל? היורה הראשון מאחורינו, העצים בשלים, הזיתים החלו להסמיק, הזיתים עדין לא נעקצו, רגע לפני המזרחיות והגשמים החזקים, לפני הזית נעשה נפוח וכבד ואחוזי השמן יהיו נמוכים יותר - הגיע העת למסוק. אז מה עושים? פורסים רשתות מתחת לכל עץ ומתחילים במלאכה: חולבים ידנית את הענפים, מסרקים את העץ עם מגרפה קטנה ובמקומות הגבוהים ביותר חובטים בעדינות במקל, במטרה לשמור על שלמות הזית ואיכות השמן. את הזיתים מעבירים ל"אורגל" או ל"אורבל", הדעות חלוקות בין המוסקים ולכן היא נקראת "המכונה", המפרידה בין הזיתים לעלים. ואז יחל המרוץ לבית בד. הבחירה בבית בד המתאים חשובה ביותר. רבים מהמוסקים בכליל מעדיפים את אבוד מכפר יאסיף, העובד עם אבן שטוחנת את הזיתים ואינו משתמש בעקל, הטבעות לתוכן מכניסים את הזיתים בעת הלחוצה. וזאת על שום מה? לרב אין רוחצים את העקלים בין שימוש ולשימוש, מה שמוריד מאיכות השמן עקב החשיפה לאוויר. הכבישה של הזיתים בבית הבד נעשית ב"כבישה קרה" המתייחסת לטמפרטורה הנמוכה במכשיר הצנטריפוגה בשלב בו מפרידים בין המוצקים, הגפת לבין הנוזלים, השמן זית.

איכות השמן בכליל: מרגע נטיעת העצים מזנים מקומיםי: זן סורי (צורי, מקורו בצור שבלבנון) וזן נבלי , צמיחתו של העץ ללא התערבות של השקייה ודישון תוך כבוד והתייחסות לסביבה, קטיפת הזיתים ללא פגיעה בזית או בעץ, העברה מהירה של הזיתים לבית הבד, בחירת בית בד המשלב טכניקות עתיקות יומין עם טכנולוגיה מודרנית במינון הנכון, ניקיון התהליך ובסופו של דבר אריזה ואחסון שמן הזית בהתחשב ברגישותו של השמן לחום, לאור, ללחות ולקרינה. כל שלב ושלב בתהליך, מבטיח שמן זית בחמיצות נמוכה ובטריות מרבית ולסיכום, שמן זית טעים, בריא ואיכותי! באדיבות: חנן, יניב ושיר למעוניינים לרכוש שמן זית תוצרת כליל ניתן לצור קשר עם: תמר רוזמן, משפחת שלזינגר 

מתכונים לכבישת זיתים

המתכון של יניב, לכבישת זיתים ירוקים:

מצרכים: 1. כמה חופנים של זיתים ירוקים קצת סמוקים 2. מלח גס 3. לימון 4. צ’ילי חריף 5. זותא 6. שיני שום

אופן הכנה: 1. חורצים את הזיתים 2. משרים במים ומחליפים את המים פעם ביום כל יום למשך 7 ימים 3. כעבור שבוע, מכינים תמיסה של מי מלח (1 כף מלח שטוחה לכוס מים) 4. מוסיפים לימון, צ’ילי חריף, זותא והרבה שיני שום 5. תוך 3 ימים הזיתים מוכנים!

המתכון של דבורה, לכבישת זיתים ירוקים:

מצרכים: 1. כמה חופנים של זיתים סורים ירוקים או קצת סמוקים 2. מלח גס (3 כפות מלח לליטר) 3. לימון חתוך לרבעים או שמיניות 4. כמה עלי דפנה

אופן הכנה: 1. קוטפים לבד את הזיתים! 2. דופקים אחד אחד על עם אבן על קרש 3. שמים את הזיתים הדפוקים בדלי, ומכסים אותם במים (1-2 ס"מ מים מעל הזיתים) 4. משרים בדלי עם המים ומחליפים את המים פעם ביום כל יום למשך 4 ימים 5. ביום הרביעי מוסיפים את המלח למים (טיפ קטן כיצד לדעת כמה מלח לשים? מוסיפים ביצה שלמה לא מבושלת למים, וכשיש מספיק מלח, היא צפה!) 6. מוסיפים לימון, צ’ילי חריף, זותא והרבה שיני שום 7. תוך 7 ימים הזיתים מוכנים!

בתאבון!