כללי היצירה והשימוש של אמירה חיובית – positive affirmation – חינוך מחדש, צריבה מחודשת על גבי התודעה. מה זה ואיך יוצרים את זה, הוראות שימוש וכללים בסיסיים.

אולי שמעתם על כוחות מופלאים שטמונים בתת-המודע, אולי ניסיתם, טעמתם, נכוותם או הצלחתם, מה אתם יודעים על הכלי המשנה חיים הזה שזמין לנו בכל עת?
 
נתחיל דווקא מהקושי – כשאנחנו לא מאמינים במשהו, קשה לנו לומר אותו.
 
רבים מאיתנו מרגישים התנגדות עזה לסתור את המחשבות השליליות שיש לנו על עצמינו ועל הסביבה. אנחנו מרגישים שנחטא ל׳אמת׳ אם נאמר משפטים שאולי יש בהם משהו אבל הוא לא מה שאנחנו באמת חושבים רוב הזמן.
 
אבל האם זו באמת האמת ל׳אמיתה׳ , המציאות העירומה או שאולי זו מחשבה ואמונה שאמרנו אותה כל כך הרבה פעמים, אינספור פעמים ושמענו אותה מאחרים עד שהפכה להיות עובדה שרירא וקיימת, עם שורשים חזקים באדמה שלנו וענפים ארוכים לשמיים ועכשיו אנחנו קוראים לזה ׳אמת׳ כי קיבלנו כבר המון הוכחות שזהו זה וגם נמשיך לקבל כי המציאות לפנינו תמיד תוכיח לנו את מה שאנחנו מאמינים בו ללא עוררין.
אז נגיד את האמירה החיובית שלנו ומיד נשמע בתוכנו קול רם וצורם שיגיד לנו : ׳איזה חרטא׳ . על מי אני מנסה לעבוד׳.. והקול הזה יקבע כי הוא הקול המוכר והבטוח בעצמו שיודע כביכול איך העולם מסתובב.
 
בואו נסתכל על העובדות הפשוטות. 
המח שלנו הוא מחשב שעובד על אוטומט.
זה יכול להיות לפעמים מקומם לשמוע, כי רובינו מאמינם שאנחנו חופשיים לחשוב וליצור מה שרק נרצה ,אבל הההכרה או התודעה האנושית היא במידה רבה, מכשיר הקלטה, מחשב משוכלל עד מאוד, מלא נתונים שקיבלנו בירושה, שהזנו אנחנו והזינו אחרים במשך כל חיינו ואולי גם לפני זה, אבל לא נעסוק בזה כאן.
 
כאשר נתון מסויים חוזר על עצמו הרבה מאוד פעמים, הוא הופך להיות אמונה שמתחזקת ושעליו מונחים עוד ועוד נתונים מחזקים, תומכים ומאששים שמעצימים את כוחו ומפרשים אותו לאלפי כוונים שונים שגודשים את חיינו. האם זו האמת?
 

להזין נתונים חדשים.

רוצים ליצור שינוי?
 
כל שעליכם לעשות הוא להקליט מסר חדש לתוך המערכת, מכיוון שהתודעה היא בכל זאת לא מחשב, לא ניתן בדרכים טבעיות למחוק את הנתונים הקודמים ולהזין חדשים במקומם. כל דבר שחווינו , כל תובנה שיש לנו שמבוססת על נסיון העבר או על מה ששמענו או על מה שחוו אבות אבותינו, צרובה היטב בתודעה. הנתונים האלה לא יימחקו, אבל כן יחווירו ויוזנחו אם לא תעשו בהם שימוש, כוחם יילך ויידהה ונתון חדש יכנס למערכת התודעתית שלכם,יתחזק ויילך.
 
כמו תינוק שנולד לתוך העולם 
כשנכניס נתונים חדשים למערכת המורכבת שלנו, זה יהיה כמו תינוקות רכים שבאו לתוך העולם. נצטרך בהתחלה ממש לשמור עליהם ולטפל בהם, אחר כך הם ילמדו ללכת לבד ועדיין יצטרכו תמיכה ובשלב הבא הם כבר ירוצו לבד.
מה יקרה לנתונים הישנים של המחשב שלנו?

הם תמיד יהיו שם, אולי ירימו את ראשם ויקראו ׳אמרתי לך!׳ כשמשהו לא יעבוד כשורה. בזמנים של קושי והתלבטויות בחייכם, זמנים שתמיד מגיעים, סביר שהאמונות הישנות ייצאו מהמחסן שנכנסו אליו, ינערו את האבק ויהיו נכונים לעמוד ל׳שרותכם׳ שוב ושוב.
 
אבל ככל שיחלוף הזמן ונתונים החדשים יתבססו בתוך המחשב שלכם ובתוך חייכם, השורשים שלהם יתחזקו ומערכת הפעלה חדשה ומעודכנת תבנה מעליה סדרה חדשה של עדכונים שתומכים זה בזה ומביאים שינוי מבורך בתוך חיינו..

אז איך זה עובד בדיוק ? איך יוצרים אמירות חיוביות? ואיך משתמשים בהן.

 
 
 השלב הראשון – יצירה של האמירה.
 
 1. אמירה חיובית היא תמיד מנוסחת בצורה חיובית – כלומר, נטולת מילים שמביעות שליליות, או מילות תאור שמבטאות קושי. המילה ׳לא׳ אינה יכולה להופיע במשפט כזה של נתון חדש במערכת. מיצאו דרך חיובית לבטא את מחשבתכם. הסירו ביטויים שליליים ותאורים בלתי נעימים. צרו משפט שכולו חיובי.
 
 2. הנתון צריך להיות פשוט ולא מורכב מדי. שם עצם או פועל יכול להפוך לביטוי האישי שלכם למשל, אני אנרגטית ועוצמתית, כח חיים ואנרגיה זורמים בי בכל רגע. או – שם עצם אני היא אנרגיה,
 
 3. הכלילו בתוך המשפט שלכם רגש חיובי, ׳אני שמחה שאנרגיה וכח חיים זורמים בגופי׳.
 
 השלב השני – הוראות שימוש.
 
4. שימו לב – אמירה חיובית תשפיע עליכם בכל פעם שתבטאו אותה במהלך היום, אבל ההשפעה החזקה ביותר שלה היא בזמנים מאוד מסויימים, למעשה, שני רגעים משמעותיים שלרוב מתרחשים רק פעמיים ביום, אבל לפעמים יותר. ברגע היקיצה, וברגע ההרדמות. אלה הם הזמנים המשמעותיים שבהם המסרים מחלחלים עמוק פנימה אל תוך ההכרה.
 
 5. לפזר בבית – את המשפטים שלכם אתם יכולים לרשום על פתקים שאותם תפזרו בכמה מוקדים בבית. במקומות שבהם הענייים נתקלות במהלך היום או על מסך הנעילה של הטלפון,ועל צג המחשב, הזהרו לא להעמיס
 
 6. שימרו לעצמכם -המנעו מלדבר על המסרים שלכם עם אחרים, אל תהפכו אותם לשיחת היום, זה עלול , ונתב את המיקוד למקומות אחרים , למשל, של שיחות פילוסופיות או שכלתניות על החיים וחילופי דיעות ובכך להחליש את התהליך. במקום זה חזקו טפחו אותם בתוככם.
 
7. משפט אחד או שניים אולי שלושה יספיקו לתקופה של כמה חודשים או אפילו לפעמים לשנים. תוך כדי התהליך יתכן שהדיוק של המשפט ישתכלל ככל שהשמעות תקלט ותוכלו להתאים אותו יותר לנסיבות.
 
 8. אל דאגה – אם תשארו אוטנתיים לעצמכם , לכוונה שלכם, לרצונות וללב הפועם, אין כאן כל חשש שתסלפו את ה׳אמת׳. ואין חשש שתרמו את עצמכם. 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן