מה הוא טראנס
מעט ידוע ונחקר באופן מדעי על התופעה הקרויה ׳טראנס׳.לרוב המונח טראנס מתקשר למצבים בהם נמצאים מדיומים או שמאנים העוסקים בתקשור, כאשר הם מרפים את השליטה על תודעתם ומניחים ליישויות חסרות גוף לבטא את עצמם דרכם. בהתאם למושגים המסתוריים והשנויים במחלוקת בנושא זה, קיים פחד רב מכל הנושא הזה והתופעות הקשורות אליו ואולי מהסיבה הזו הנושא לא נחקר מספיק לעומק באופן מדעי על ידי פסיכולוגים ואנשי מדע אחרים. יש גם השוללים את קיומו כתופעה. אולם בטראנס שבו נעסוק נווכח שלמרות המיסתורין הגדול וההילה שסביבו והוא חלק מחיינו שבכל יום ויום.

למעשה, כולנו נמצאים במצבי טראנס ויוצאים מהם ללא הרף . טראנס הינו מיקוד התודעה.
שליטה מודעת או ,לרוב, לא מודעת בזרם הכאוטי של התודעה והכוונתו לנתיב אחד, יציב.
הדבר דומה לכביש רחב, רב נתיבים והסתעפויות אינסופיות שמצטצמם והופך לדרך חד צדדית של נתיב אחד ,הנמשכת והולכת בהתמדה לאותו הכוון גם בזמן שלצידיה תנועה סוערת ממשיכה לזרום לכוונים שונים בכבישים מקבילים. כאן נכנס לתמונה מונח נוסף, העונה להגדרות הללו ומתקשר ישירות למצבי טראנס ולזה נקרא – היפנוזה.
היפנוזה עמוקה המאפשרת גישה ישירה לתת מודע ולניתוקו מהמודע הינה הצורה העמוקה והלמודה על ידי אנשי מקצוע ופסיכולוגים. היפנוזה או טראנס אפשריים גם כאשר המודע פעיל ואף על פי כן מתאפשרת גישה לתת מודע.
שליטה בחושים והכוונת התודעה בעולמינו , לא שייכים רק להתפתחות רוחנית. חקר המח ובעיקר קווי המתאר של ההתנהגות האנושית ידועים וניתנים לשמוש על ידי אנשי פרסום, אנשי מכירות ופוליטיקאים. רבים משתמשים בכלים ידועים המשמשים להיפנוזה , ניתוב החושים ווהכוונת החשיבה לנתיבים ברורים וידועים מראש עד רמת התת מודע.
אפשר להגיד שהחברה כולה נמצאת בהיפנוזה עמוקה. ולא רק מעצם היותינו שרויים במהא מאיה, האשליה הגדולה המשמרת את עולמינו אלא גם בתוך מצבי שכנוע עצמי וחברתי ושימוש יומיומי בהגדרות שניתנו לנו ושאימצנו לעצמינו. ברמה הבסיסית ביותר, אנו זקוקים להגדרת העולם שלנו. 'לעשות סדר' , לאפשר ניתוב מסויים על מנת שנוכל להגדיר את עצמינו כדי שלא ללכת לאיבוד בכאוס הקיומי. באינסוף האפשרויות הקיימות ביקום.הלכנו עם ההגדרה הזו רחוק והיא משמשת מקור לשליטה בתודעה האנושית.
עם זאת,כמצב שאנחנו יכולים לבחור בו, הטראנס או ריכוז התודעה הוא כלי עצמתי שבכוחו לשמש אותנו בכל עשייה . ואכן הוא נדרש לנו לשם כל פעילות יצירתית שנבחר בה. והוא מסיייע ישירות לתיעול של אנרגיה ולשליטה בהלך הרוח של היצירה.
זהו מצב שבו המחשבה אחידה. לא מפוזרת. ריכוז עילאי הנשמר לאורך זמן שבו הגוף מסוגל לעשות דברים שהנפש לא תעלה על הדעת. כמו אכילת גחלים או שכיבה על מסמרים כדוגמת הפאקירים. זוהי עשייה חד גונית מתוך הכנסת החשיבה למצב של hold או הכנסתה למסלול נפרד מזה של העשייה.
הטראנס הוא כלי רב עוצמה שעשוי לשמש אותנו לשם חזרה אל הכאוס מתוך אחדות גרעינית. מקום שבו הגרעין המוצק אינו זקוק יותר לכלי שיאסוף אותו ואת חלקיו הרבים אלא יכול ומסוגל לנוע בהווייתו השלמה ברבדים הקיומיים השונים מבלי שיזדקק להגדרת העצמי.

יוגה וטראנס – הקשר ביניהם
כאמור, למצבי התודעה השונים המקושרים לטראנס יש שימושים והטיות רבות בחיי היומיום שלנו ,החל משכנוע לקניית מוצרים, דרך מצבים של יצירה על כל גוניה ועד לתרגול רוחני שמטרתו איחוד הרבדים השונים של גוף-נפש לשם התעלות על הצורה האנושית המוגבלת וחיבור מעבר לתשוקות וליצרים אל המקור האחד.
ביוגה כמו במדיטציה, הטראנס מהווה כלי ובו זמנית הוא נובע ישירות מתוך התרגול.
אחת הדרכים הבטוחות ביותר להגיע למצב של תודעה אחידה ומלוכדת היא החזרתיות.
עשייה החוזרת על עצמה ללא הרף, אם ברגע נתון או לאורך ימים רבים , מנתבת את הגוף והחשיבה במנעד מסויים.
התנוחות השונות ביוגה הן מפת דרכים מעוצבת היטב שהחזרה עליהן מייצבת את התודעה ומסנכרנת אותה עם מפת היקום. הגוף השרוי בתנוחה מהווה מנדלה חיה. מבנה גיאומטרי שמונח ופועם יחד עם האלמנטים האדירים שסביבו. כמו שני חלקי מנעול הננעלים בנקישה אחת .
היוגה היא נוסחה עתיקה. כלי שעוצב לשם הבאתינו , גוף ונפש לנתיב שבו היא שולטת ומנחה אל תודעה גבוהה יותר. אולם, בכדי להכנס אל תוך החוויה הזו אנו נדרשים להשתמש בכלי החזרתיות. החזרתיות מוליכה אותנו למיקוד , שבתורו מזין את החזרה, מעניק לה תוכן ועומק.
ונשאלת השאלה אם התרגול יכול להשען על חשק, רצון או נטייה של החושים. או שהוא נזקק בעיקר למשמעת . מעצם הוויתינו לא נוצרנו כחלקים מכניים העושים את עבודתם. המציאות יצרה אותנו כקומפלקס של תחושות, רגשות, מחשבות, מחושים חושיים הנשלחים לכל עבר אל מטרות אינסופיות בעולם החושני. אז איך ניתן לרסן את כל אלה ולרתום אותם כיחידה אחת לשרות הנעלה שאנחנו נותנים לעצמינו? האם די לסתום

את החושים בנחישות ועל ידי כח הרצון כמעשה הנזירים בימים הקדומים?
ייתכן שזהו האזור הזכרי שלנו. אבל היוגה , כמו כל דבר אחר ביקום נזונה משני האלמנטים גם יחד, כשם שקיים בה הפן הזכרי – אכיפת הגוף ואילוצו, החתירה הנחושה אל המטרה, המיקוד, המשמעת ללא פשרות.. כך גם קיים בה הפן הנקבי, שהוא ההתמוססות , ההתרחבות, היכו
לת להנמס פנימה, להתפוגג והזרימה הטבעית של נחל התודעה המשתנה בהתאם לעונות. כדי שהתרגול יהיה מושלם ויענה על כל הצרכים, שני הקטבים האלה משמשים בו יחד.
1 מחשבה על “יוגה טראנס ומה שביניהם”
דער בלאָג איז זייער פייַן …