עושים אומנות בכליל

 

"אמנות איננה מילוי צורך קיים, אלא יצירה של צורך חדש. העולם לא נזקק לסימפוניה החמישית של בטהובן עד שהוא יצר אותה. כעת, לא נוכל לחיות בלעדיה."

לואיס קאן
בשביל רבים מאתנו יצירה היא צורך קיומי של ממש , צורך שתופס מקום חשוב ברשימת הצרכים הבסיסיים שמבטחים את שלומנו. בשביל אחרים צריכת אומנות חשובה לא פחות בשירת החיים. לפעמים צריך קצת לחפש אותה שכן האומנות בה פעמים רבות היא אינטימית ונטולת יחסי ציבור אבל כליל תמיד שוקקת חיי יצירה ואומנות, תמיד יש מישהו שיוצר, תמיד קהל שותף ומפרה. אם זה מיצג מפתיע בטבע, תערוכה בקפה, הופעה באחוזה, או אורחים שבאו להתבודד בשקט של כליל לתקופת יצירה, וכמובן האמנים המקומיים שבחרו לחיות כך את חייהם, קרוב לטבע ורחוק מהסצנה המרכזית של התרבות. גם עכשיו, ממש ברגע זה מישהו בכליל נמצא בתהליך היצירה ובקצה התהליך עבודת אומנות מחכה לצאת אל אוויר העולם.

רפאל לומס

כך למשל בתקופת הקורונה באשר המוזיאונים ומרכזי התרבות נסגרו רפאל לומס ראה באומנות התגדות רוחנית, את הכוח האנושי הזה אפשר לראות בעבודה Going Bananas – לאחר חודשים של קטיף בננות יחד עם קבוצת עובדים מתאילנד. יחד איתם ובשיתוף פעולה עם Yehuda Bogomolny ועם Pakes Daniel. 
בשביל לקבל קצת יותר מושג על האומנות של רפאל כדאי להכיר את סיפור הבורג שהחל בבית החולים הפסיכיאטרי. עוד עבודה שכדאי להכיר היא הסרט זוכה פרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל אפוס הבינלאומי. ראיון משותף של רפאל לומס וניצן טל על הפרויקט החברתי עם ילדי פליטים ותיעודו בסרט הדוקומנטרי – Paperclips 8000 – כאן. ב2011 רפאל הקים בכליל את החווה החקלאית לחקר היצירתיות. המרכז הוקם לשמש כמקום למחקר , לימוד והבנה של תהליכים יצירתיים. השטח  הוכשר בעבודה ידנית תוך שמירה על הטבע ,והוקמו בו פינות ישיבה ולימוד  ושירותים אקולוגיים . יש בו גן פסלים  " מסדרת האופנים" סדרה המוצגת בארץ ובחו"ל (המוזיאון הפתוח בתפן ,המוזיאון לאומנות מודרנית תל –אביב  ). וכן סדרת פסלים של מבנים דינאמיים – פסלים בה צמיחת העצים משנה עשייה יצירתית המבטאת את הקשר בין טבע לאומנות .

סיני מנינג

את העבודות של סיני צריך לחפש.  לחכות שיצוצו פה ושם בתערוכה בקפה, לעיתים בנדיבותה תמצאו את התמונות שלה גם כאן באתר או בדף הפייסבוק של כליל.
סיני מצלמת את הטבע בכליל, אזור המחיה השמור של חיות רבות שחלקן מגיעות באדיקות עד פתח ביתה לתפוס תמונה.
ולחלקן סיני ממתינה בסבלנות ורגישות עד הרגע המדויק.
התמונות הדוממות שלה גועשות טבע צבעוני ושוקק חיים.
עוד מזה בפייסבוק של סיני.

 

אלון גיל

 

עבודתיו של אלון הוצגו בשלל תערוכות בארץ ובעולם, בין היתר עיצב שני קירות ענק, מאריחי פורצלן עבור בית חולים בעיר נאנג'ינג שבסין ערך 30שנה שאלון חי ויוצר בכליל
בוגר בצלאל ,יוצר בטכניקות מגוונות. לאלון ליין אריחי קרמיקה אומנותיים לבתים מיוחדים,כלים שימושיים ועד עבודות לחצרות ובתים פרטיים בהזמנה אישית. ועד יצירות אומנות קטנות וגדולות עם תכנים מעולמות שונים ויצורים משונים.
אלון ובתיה הקימו יחד את סטודיו ג'רה בביתם שבכליל שם ניתן לבקר ובו הם יוצרים חיים ומלמדים כבר 30 שנה.
בסטודיו מתקיימות סדנאות מסוגים שונים בין היתר הסדנה למתקדמים של אלון ליצירת כלים ענקיים מקרמיקה.

בתיה גיל מרגלית.

אמנם בתיה גיל מרגלית ידועה כאמנית זכוכית אבל אם עוקבים ממש אפשר למצוא אותה יוצרת גם במוסיקה ובתנועה. והופכת כמעט כל רגע שבו היא נמצאת לקנבס לעבודותיה היפות מלאות העומק והנחמה. בתיה בוגרת בצלאל במגמת צורפות. שמה הולך לפניה בכל הנוגע לעבודות הזכוכית בטכניקת הפיוזינג העבודות שלה משלבות זכוכית עם זהב, נחושת, מינרלים ואדמה. עבודתיה השתתפו בתערכות בארץ ובעולם, את חלקן ניתן לענוד, אחרות ניתן להציג בסלון או לראות בגלריות השונות.

 


זו הצצה זעירה לעולמות גדולים ושופעים של יצירה, אם התעוררה בכם סקרנות, ממש מומלץ להמשיך ולעקוב אחרי כל אחד מהאומנים שהצגנו.
ובכלל נראה שנצטרך להוסיף לפחות רשימת המשך אחת בשביל להצליח לגעת בעוד מסיפורי אומנות שמתרחשים בכפר שלנו.
בינתיים מקווים שבביקורכם הבא בכליל תמצאו יופי והשראה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן