הקיץ מביא איתו שפע של פירות וירקות שמתאימים מאוד למנות קלילות וקיציות.
אחד המתכונים הקלים והמפתיעים בטעמם הוא הרטטוי. ממש כמו בסרט!
פרוסות דקיקות של מיטב ירקות הקיץ על רוטב עגבניות קליל, הכול אפוי בתנור וקשה להאמין איך כמה מרכיבים פשוטים מייצרים מנה כל כך יפה וטעימה.
איך מכינים?
פורסים פרוסות דקיקות של חצילים, קישואים, פלפלים, בצל, זוקיני ועגבניות. אפשר להוסיף גם בטטה, זה לא קיצי אבל טעים.
מכינים רוטב מעגבניות טחונות, שמן זית, מעט טימין, מלח ופלפל. שמים שכבה בתבנית, מעליה מסדרים את הירקות בספירלה, מפזרים מעט פירורי לחם ועוד הזלפה של שמן זית ומפזרים כמה ענפי רוזמרין. מכסים ואופים שעה בחום של 180 מעלות, ואחר כך עוד רבע שעה ללא כיסוי, להשחמה.
