לקראת החורף הזה התכוננו, קודם כתבנו רשימות של דברים שצריך לעשות: לכסות מה שאפשר בגינה, להכניס מה שצריך מהמרפסת, לשתול פקעות, לשתול ירקות חורף בגינה.לנקות את הארובה. ולעשות סלפי עם ענן, לחפש קשתות ולחקור שלוליות.
אולי השנה משהו השתנה ובאמת נלמד לסרוג סוודרים, או צעיף לפחות.
ויש גם דברים שצריך לקנות: מגפי גומי צבעוניות.כריות חימום,בקבוקים חמים,נעלי בית,גרביים חדשות.
כי ככה זה, יש מי שטוב בלעשות ויש מי שטוב בלעשות רשימות.
עכשיו כשכבר היינו בהיתקלות עם ענן גדוש טיפות וכבר הוצאנו את המטריה לנסיעת מבחן אנחנו מוכנים.
את הדברים הטובים באמת מצאנו ליד הבית, אצל השכנים בכליל.
אם אתם בעניין של חורף כהלכתו, הנה לכם רשימה מלאה למסע חורפי אצלנו בכליל :
טעמי העונה:
כמתבקש סעיף ראשון ברשימה זה אוכל, זה בסיסי כמובן להתכרבל ולהתעצל בבית בחורף. אבל זה לא אומר שחייבים כל היום לבשל.
אוכל ביתי כפרי וברמה אחרת של טעמים לימי החורף אפשר להזמין אצל ענבר מעל דרך הוואדי:מרקים חורפיים (מרק ירקות שורש לבנים, מרק פטריות וגריסי פנינה…) וגם מרקים קיציים אפשר בחורף (מרק עגבניות ופלפלים, מרק יוגורט וסודה מפתיע. ועוד של בישולים לבחירה.


אש מבפנים:
אין כמו אש דולקת בחדרים, להתמסר לחום של קמין העצים בחורף, זה ממכר.
דרך חימום המרחב הנפוצה אצלנו בכליל היא קמין עצים, קמין עצים בבקתות העץ, בתי האבן, בוילות ובאוהלים.
רגע לפני הגשם זה זמן מעולה לנקות את הקמין מהלכלוך שהצטבר בקיץ, לוודא שגם הארובה נקייה ואם לא זה הרגע לאיש מקצוע או מבצע עשה זאת בעצמך אם יש לכם את זה. ואז חוץ מלמצוא את סוג העץ הנכון ואת והאדם הנכון שיספק עץ יבש ואיכותי להסקה, לגרזן, לנסר,ולבקע.
בכל פעם שמפציעה שמש חורפית זה זמן טוב לצאת לאיסוף סטארטרים,חומרי הבערה הראשונים שיציתו את את האש בקמין הביתי,זרדים, איצטרובלים, קליפות עץ וכו'
אם אתם מתארחים בכליל ונהנים מהתכרבלות מול האש אז המארח\ת שלכם כבר בוודאי דאגו לכל ההתעסקות שמסביב לפני שהגעתם כך שנותר רק להנות מהחלק המפנק של הקמין, ובשביל לשמור על האש טובה ודולקת וזה ידרוש מכם לדאוג שהיא מרוצה ולהזין אותה בעץ מדי פעם.
קמין בבית זה רעיון פחות מתאים לכם אבל חופשה חורפית מול האח נשמעת בדיוק הדבר שאתם צריכים?
אז יאללה בואו אלינו, כי נעים אצלנו וחם.
אלה מקומות האירוח בכליל שמפנקים בקמין עצים:
היורט בכליל , פשוט כחול , אחוזת השחר, כליל הנוף,
כליל הטבע .
אנטיביוטיקה מהטבע:
פעם לפני הקורונה היתה אנגינה או שפעת כזאתי רגילה וגם עכשיו כשהעננים מתעבים לרבים מאיתנו הגרון כבר מסמן שכדאי להתארגן ומהר על טיפול ואם תרצה הדבורה האם גם מניעה. כי החורף הזה לא חייבים להיות חולים. סבבה?
כשזה מתחיל ,לא עלינו, רגע לפני המרשם לאנטיביוטיקה, נסו את האנטיביוטיקה הטבעית שרקחו הדבורים. זה עובד כמו קסם. ולמרות שהוכיח עצמו כל שנה מחדש עדיין היעילות הזו מעוררת השתאות. עכשיו שימו לב,יש פרופוליס כזה שפשר להשיג בסופר פארם,לא כזה! אנחנו מדברים על הדבר האמיתי, פרופוליס טבעי ומרוכז. אנחנו מזמינם את הפרופוליס מתמרה. שרוקחת תערובת בלתי מנוצחת של אכינצאה, פרופוליס ושמן אורגנו (גילנו ממש במקרה שהמוצר האהוב גם במבצע וגם מגיע עד הבית, מה לא נזמין?)
כבר מסקנו.
עצי הזית היפים בכליל עושים לנו להרגיש בבית. בעונת המסיק כולנו חוגגים ויריעת הבד הלבנה תחת העצים משווה להם מראה כלתי וחגיגי.
בחורף זה הזמן לדאוג לשמן זית בלאדי שיספיק לכל השנה.
אם נשאר.. אז שמן זית אורגני משובח אפשר למצוא אצל דוד שלזינגר (כן, כן ההומאופת )
להסתכל בקנקן.
אחרי שנים תירגול ועקביות אנחנו שמחים לבשר שעלינו על משהו, גילינו שהחוויה הגלילית מסורתית של שתיית תה עלים מתרוממת לגבהים אחרים כשמכינים את התה בקומקום עבודת יד ושותים אותו מכוסות מיוחדות.
אנחנו לא נחליף את קןקן התה האישי שלנו, שיבדה לחיים ארוכים, הוא מבלה איתנו כשהסלון מלא באורחים ומלווה אותנו כבר שנים ברגעים הכי נינוחים ובשיחות הכי קרובות שלנו.
ואם אתם בכליל לכמה ימים ואתם במצברוח יצירתי במיחד דברו עם יעל, בסטודיו שלה היא מלמדת קדרות ויכולה ללמד אתכם להכין את קנקן התה שלכם במו ידכם.
תה עם המלכה.
זה נכון שבתור תושבי הגליל אנחנו די רואים את עצמנו מביני עניין בכל הנוגע לתה צמחים מתוק אבל קיבלנו קצת פורפורציה אחרי שפגשנו את התה של אילה מוריאל, אותה כולם מכירים כבשמנית מומחית וכפי שהיא הביאה את הבשמים הטבעיים שלה לדגת מומחיות נדירה כך גם התה שלה הוא מעולם אחר. אז אם חשבתם שאתם יודעים משהו על תה איכותי אמיתי כדאי שתבדקו שנית את תערובות התה של אילה מוריאל.
עכשיו כשהבית מאורגן אפשר לצאת לדלג ברחבי הכפר כמו מרוצים כמו דובוני אכפת לי , הנה כמה מהסיבות המעטות שבאמת שווה לצאת למענן מהפוך החורף:

רכות של אבנים.
- עיסוי אבנים חמות!
לפחות פעם אחת בעונה (אם לא כל שבוע.) שמן חמים, ידיים טובות ואבנים חמות שמפנקות כל פיסה שלנו בחום עוטף ומרגיע.
כמו במעשה קסמים האבן מביאה את את הרכות הסודית והמלטפת שאצורה בתוכה וכעת זורמת בנדיבות אצלנו בגוף.
אין מה לעשות, טיפול אבנים חמות נמצא במקום גבוהה ברשימה של הנאות החיים ולכן ברור שגם ברשימת הלעשות שלנו.
בכליל שתי מטפלות מעולות שיודעות את רזי הטיפול באבנים
וכל אחת בדרך שלה תדע להעביר אתכם את החוויה המפנקת והמזינה הזו:
מרקים מבשלים ביחד.
זה מחבר לבשל ביחד, זה כייף להתנסות בטעמים חדשים,לפטפט מעל הסירים וזה תענוג אמיתי לסיים בארוחה אצל גילת של שללל מרקים מפתיעים באווירה חורפית ומיוחדת.
"סדנת המרקים של גילת, היא הרבה יותר מסדנת מרקים. האווירה קסומה בכליל, והתפאורה מדהימה בביתה המיוחד של גילת. גילת שופעת ידע ויצירתיות, ונותנת בנדיבות רבה עוד ועוד טיפים ומתכונים של ממרחים, גרנולה מלוחה, דפי אורז ממולאים ועוד. והמרקים – נפלאים! טעימים, מקוריים ובריאים. חוויה כיפית ומוצלחת במיוחד"



גליל של אחרי הגשם:
כמובן שכשתבוא תמשוך אותנו הזרימה בנחלי הגליל, יותם יודע על כל פינה ועיקול של כל בריכה ונחל ויתאים לכם בדיוק את המסלול שיפעים אתכם ובמידת הרטיבות הנכונה.
לקראת הקריסמס הכנסיות מוארות והרחובות מקושטים ועץ חג המולד מתפאר ממש קרוב אלינו, תרשיחא, פסוטה, כפר יאסיף, מעיליא. כדאי לתאם מראש טיול כריסמס עם יותם שיכיר לכם אנשים מקומות, סיפורים וכמובן ממתקים מקומיים.

רוח האיורוודה:
קקאו. מזון האלים:
קודם כל כי חורף אז מוכרחים לטעום פעם אחת לפחות שוקו חם שעולה על כולם ומשאיר טעם עמוק של שמחה בבטן.
חגית לידרור מכירה את הסיפורים של צמחי הקקאו שמגיעים אליה למטבח,היא מכירה את סגולתיו הרפואיות של ההצמח ויודעת להפיק ממנו מזונות עליאיים,כל כך טעימים עד ששוכחים כמה הם בריאים. בסדנאות שלה תוכלו לבצוע גושי קקאו raw ולהכין שלל שוקולדים וקינוחים בריאים. אפשר גם להשיג אצלה נשנושים מחומרים איכותיים שיהפכו גם את הלעיסות הכי לא חוקיות לבריאות ומזינות.
טוב אנחנו לא לגמרי חסרי רגישות, אחרי התיאור הזה, לא נשאיר אתכם ככה. לסיום הרשימה שלנו קיבלנו מחגית מתכון טבעוני במיוחד לעונה:
רגע של פינוק בריא: קקאו חורפי משובח- מתכון בסיסי.
להרתיח כליטר מים
עם חצי כפית ג׳ינג׳ר טרי ומקל קנמון
להוסיף 4-5 כפות אבקת קקאו טוב (אני משתמשת בקקאו נא משובח ברמות)
לערבב היטב.
להוסיף נגיעת צ׳ילי או פלפל קאיין למי שיש
וממתיק לפי הטעם- אגבה/סוכר קנים/סוכר קוקוס וכו.
אני אישית הכי אוהבת מייפל טוב.
אפשר להוסיף חלב שקדים/סויה לפי טעמכם האישי.
** את כמות הקקאו אפשר להתאים לפי
אהבתכם האישית-**
הקקאו בצורה הזו הוא מקור מצוין לאנרגיה (ככה במקום קפה) וגם משמח ומעלה סרטונין במוח
וגם על הדרך מקור לברזל מגנזיום ועוד
תהנו!