עוגת תפוזים הכי חורפית

מאת: עיוני

תודה לך עונת השנה האהובה
על רעננות וניקיון באוויר.
מפנק במתכון סופר פשוט :
– 5 ביצים בטמפרטורת החדר
– 100 גרם סוכר חום
– להקציף ביחד טוב טוב

לערבב בקערה נפרדת :
– חצי כוס שמן זית.
– 1 כפית תמצית וניל איכותית
– מיץ משלושה תפוזים יפים ואהובים
– 140 גרם קמח
– 1 אבקת אפיה
– שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג
– אני הוספתי גם אגוזים ופיסטוקים קלויים אבל זה מה ממש לא חובה וממש כן מוסיף:)
לאחד בין הקערות בעזרת מטרפה ולהעביר לתבנית משומנת
להכניס לתנור חם על 170 מעלות ל-40 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים –
שימו לב שתנור הגז הכלילאי לא ישרוף לכם את תחתית העוגה, מקמו אותה בחלקו העליון של התנור.

ולסירופ:
בסיר קטן לבשל על אש קטנה עד שמתקבל הסירופ במידת הסמיכות הרצויה.
– קליפה קצוצה למקלות דקים מתפוז אחד (הכנה מוקדמת -להרתיח בסיר עם מים ולסנן -לחזור על הפעולה פעמים להוצאת המרירות מהקליפה)
– מיץ מתפוז אחד
– 50 גרם סוכר
– כוכב אניס
– תרמיל הל
– ציפורן קטנה

בתיאבון וימי גשם וניחוחות הדרים באוויר
באהבה
עיוני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן